Japanomania

En spennende utstilling som vi på motedesign skal se i høst.

“Se her”:

http://samling.nasjonalmuseet.no/360/japanomania/kim/

http://nasjonalmuseet.no/?module=Articles&action=Article.publicOpen&id=2561

Innspurt i kulturmøte-oppgaven

Etter å ha fått masse inspirasjon og kjøpt stoff i Marokko arbeides det nå på høytrykk for å bli ferdig til fremlegg på tirsdag.

Bildeserie med 9 bilder — bla ved å trykke på pilene

Kulturmøter-kolleksjon

I morgen reiser hele skolen til Marokko.
Med Marokko som inspirasjon arbeider vi på motedesign med å tegne og sy plagg til en minikolleksjon med kulturmøter som tema. Det er dannet fire designerteam i klassen som jobber med hver sin kolleksjon med hver sitt tema under det overordnede tema kulturmøter.
Det er planen å kjøpe de fleste stoffer i Marokko, så blir spennende å se hva vi kommer hjem med :)
Her kommer noen bilder fra forarbeidet

Bildeserie med 7 bilder — bla ved å trykke på pilene

Holdbar mote

I den siste tiden har vi på motedesign arbeidet med å se på hvilke plagg vi tar varer på. Hva er det som vi ikke kaster med en gang? Ut fra det har alle funnet frem til et plagg som hver især tenker at dette plagget kan jeg også bruke om 5-10 år. Mye forskjelligt er blitt designet og sydd. En har sydd en klassisk kåpe, en annen en casual genser. Alt er ikke helt ferdig enda men her før påske hadde vi en visning for klassen. Her får du en smakebit:

Bildeserie med 7 bilder — bla ved å trykke på pilene

Jobbing på motedesign

En liten billedserie fra hverdagen på motedesign.

Bildeserie med 9 bilder — bla ved å trykke på pilene

Pink snow

Vi har nettopp fullført vår andre oppgave hvor vi skulle designe et festantrekk med inspirasjon fra en japansk designer og turen vår til Japan. Jeg valgte meg et klesmerke som heter Liz Lisa og hoveddesignereren deres Aino Owada.
Liz Lisa er et klesmerke som først begynte som butikk i det populære kjøpesenteret shibuya 109 i 1999. De har nå utvidet til fem butikker rundt om i Japan og en pop-up store i San Fransisco, men bruker fortsatt butikken i Shibuya som base.
Liz Lisa fokuserer på klær til en “shibuya girl”, som vil si en jente som er ganske opptatt av merker og hvor klærne hennes kommer fra. En jente med veldig god stil. Til forskjell fra en “harajuku girl” som er mer på street fashion og egen tolkning av mote og sammensetning av klær.
De har en visjon om å lage pene, litt retroklær til tennåringer og jenter i tidlig tyveårene. De satser mye på pastellfarger, lyse jordfarger og blomstermønster.

Jeg valgte å kalle oppgaven min for “pink snow” fordi jeg ville lage en ganske så vinterlig kolleksjon. Jeg villa ha litt kalde rosafarger som en base for designene, og fant noen stoffer som passet dette veldig godt. Jeg har også tatt litt inspirasjon av det retro med en kjole som er retro i forhold til vestlig mote og en kjole som er retro i forhold til japansk mote.

Her er den første kjolen jeg sydde. Den er inspirert av vestlig retromote fra 60-tallet og er sydd i et stoff med disneyskurker på. Det er i bomull og den har kantebånd i halsåpningen og ermene. Den er sydd etter et ferdigmønster fra burda.

Dette er den andre kjolen jeg sydde. Den er inspirert av retromote fra Japan og spesielt kimonoen. Stoffet er også bomull, mens armene er silke. Den har også kantebånd i utrigningen. Den er sydd fra et ferdigmønster av en bluse og et blyantskjørt som jeg har satt sammen, forlenget og spilet ut for å passe min idè.

Equality inspiration

Storby-inspirasjon

Det er her dere kan skrive et innlegg og legge inn bildene deres.
Skriv det som et nytt innlegg. Dere kan nøyes med å lage en overskrift og så legge inn de tre bildene, men dere kan også kommentere mer om dere ønsker. Vi snakker om det i morgen :-)

Public sunday - designers saturday

Søndag 6. september er det anledning til å dra rundt i Oslo og se diverse showroom.
Se her

Motefoto del 1

Siste uke hadde vi et lite avbrekk fra kolleksjonsoppgaven vår. Vi skulle nemlig ta motefoto sammen med film og foto. Vi ble delt inn i grupper med en blanding av begge klassene og fikk hele uken på å planlegge lokation og antrekk, ta bilder og redigere dem. Vi fikk et lynkurs i det tekniske bak å ta bilder med posering, lyssetning og andre effekter. Vi fikk hjelp av en gammel elev fra skolen som nå jobber profesjonellt med fotografi.

Det var en veldig annerledes og lærerik oppgave vi hadde. Det å faktisk få skikkelige bilder av klær vi hadde sydd med vårt eget preg på styling var veldig gøy. Og å sammarbeide på tvers av linjer, jobbe litt med nye mennesker var også utrolig lærerikt. Her kommer noen av bildene vi tok:

Model: Corinne og Maia
Fotograf: Tanja og Tillman
Korsett: Corinne

Model: Didrik
Fotograf: Patrick
Vest: Didrik

Model: Ylva og Gjertrud
Fotograf: Jørgen og Marius
Jakke med blondekrage og bukse: Gjertrud
Plastikkfrakk og bukse: Ylva

Model: Adrian, Maren H og Carlos
Fotograf: Andrea og Sina
T-skjorte: Adrian
Croptop: Maren H
Poncho: Carlos

Model: Vilde og Guro
Fotograf: Ida og Christoffer
Vest: Vilde
Kjole: Guro

Motedesign

Følges av 121 medlemmer.

I denne sonen vil vi legge ut bilder og fortelle litt om hva vi gjør på motedesignlinja. Alle medlemmer av sonen kan bidra med innlegg som omhandler mote, klær og kostymedesign.

Har du vært elev på Motedesignlinja på Holtekilen? Post gjerne bilder av ting du har designet/sydd. Mer om sonen

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.

Origo Motedesign er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder