Viser arkivet for desember, 2015

Pink snow

Vi har nettopp fullført vår andre oppgave hvor vi skulle designe et festantrekk med inspirasjon fra en japansk designer og turen vår til Japan. Jeg valgte meg et klesmerke som heter Liz Lisa og hoveddesignereren deres Aino Owada.
Liz Lisa er et klesmerke som først begynte som butikk i det populære kjøpesenteret shibuya 109 i 1999. De har nå utvidet til fem butikker rundt om i Japan og en pop-up store i San Fransisco, men bruker fortsatt butikken i Shibuya som base.
Liz Lisa fokuserer på klær til en “shibuya girl”, som vil si en jente som er ganske opptatt av merker og hvor klærne hennes kommer fra. En jente med veldig god stil. Til forskjell fra en “harajuku girl” som er mer på street fashion og egen tolkning av mote og sammensetning av klær.
De har en visjon om å lage pene, litt retroklær til tennåringer og jenter i tidlig tyveårene. De satser mye på pastellfarger, lyse jordfarger og blomstermønster.

Jeg valgte å kalle oppgaven min for “pink snow” fordi jeg ville lage en ganske så vinterlig kolleksjon. Jeg villa ha litt kalde rosafarger som en base for designene, og fant noen stoffer som passet dette veldig godt. Jeg har også tatt litt inspirasjon av det retro med en kjole som er retro i forhold til vestlig mote og en kjole som er retro i forhold til japansk mote.

Her er den første kjolen jeg sydde. Den er inspirert av vestlig retromote fra 60-tallet og er sydd i et stoff med disneyskurker på. Det er i bomull og den har kantebånd i halsåpningen og ermene. Den er sydd etter et ferdigmønster fra burda.

Dette er den andre kjolen jeg sydde. Den er inspirert av retromote fra Japan og spesielt kimonoen. Stoffet er også bomull, mens armene er silke. Den har også kantebånd i utrigningen. Den er sydd fra et ferdigmønster av en bluse og et blyantskjørt som jeg har satt sammen, forlenget og spilet ut for å passe min idè.